لیزر تهران اندولیفت چیست ؟ - لیزر تهران

جوانسازی پوست از دیرباز تاکنون خواسته‌ی بسیاری از ما بوده و هست. به مرور زمان با پیشرفت علم، روش‌های درمانی و زیبایی پوست هم رشد چشمگیری داشتند. در میان تکنولوژی‌های جدید، لیزر نقش پررنگ‌تری داشته و امروزه در بسیاری از روش‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اندولیفت هم از تکنولوژی لیزر استفاده می‌شود.

اندولیفت روشی برای جوانسازی پوست صورت و دیگر بخش‌های بدن است که نتایجی مشابه جراحی لیفت دارد. نتایج این روش درمانی نسبت به جراحی لیفت، بسیار رضایت‌بخش و زیبا بوده و با حداقل تهاجم، خطرات و عوارض همراه است. اندولیفت بدون نیاز به بی‌هوشی و بستری شدن انجام می‌شود. نیازی به ایجاد برش و بخیه زدن ندارد و هیچگونه جای زخم و اسکاری بر روی پوست به جا نمی‌گذارد.

امروز می‌خواهیم بررسی کاملی بر اندولیفت به عنوان یکی از جدیدترین روش‌های جوانسازی داشته باشیم. ابتدا کمی در مورد نحوه‌ و چگونگی عملکرد اندولیفت صحبت می‌کنیم، سپس به سراغ مقایسه‌ی آن با سایر روش‌های مشابه می‌رویم تا برتری‌های این روش را بهتر متوجه شوید. در انتها هم در مورد کاربردها، عوارض و موارد دیگر صحبت خواهیم کرد.

نکته : خدمات لیزر اندولیفت در حال حاضر در کلینیک لیزر تهران انجام نمی شود. متقاضیان عزیز می توانند با مشاوره پزشک متخصص از راهکارهای جایگزین استفاده نمایند. جهت دریافت مشاوره و رزرو وقت جوانسازی پوست با شماره ۰۲۱۵۴۵۰۳ کلینیک لیزر تهران در تماس باشید. این مطلب صرفا جهت آشنایی شما با دستگاه و خدمات لیزر اندولیفت تهیه شده است.

دستگاه اندولیفت

اندولیفت چگونه کار می‌کند؟

اندولیفت نوعی روش لیزر درمانی کم‌تهاجمی است که با هدف لیفتینگ یا بالابردن اجزای صورت انجام می‌شود. در این روش برخلاف جراحی لیفت، نیازی به برش، بی‌هوشی، بخیه و بستری شدن نیست. با این حال اثر این روش درمانی شباهت زیادی به جراحی لیفت دارد و شاهد بهبود افتادگی‌های پوست و از بین رفتن چین و چروک‌ها خواهیم بود.

دستگاه اندولیفت از لیزری با طول موج ۱۴۷۰ نانومتر استفاده می‌کند. این پرتوی لیزری، نوعی نور مادون قرمز یا فرو سرخ محسوب می‌شود که احتمالاً با آن آشنایی دارید. در مورد طول موج لیزر و دیگر نکات علمی مربوط به آن، کمی جلوتر به زبان خیلی ساده توضیح داده‌ایم؛ ولی تا همین جا بدانید که این طول موج بیشترین اثر را روی آب و چربی‌های موجود در بافت پوست دارد. هدف اصلی در اندولیفت هم ذوب کردن چربی‌های اضافی پوست و در نتیجه سفت شدن آن است.

در اندولیفت، برخلاف لیزر موهای زائد، پرتوی لیزر به صورت موضعی و سطحی استفاده نمی‌شود. این لیزر با استفاده از فیبرهایی به ضخامت یک تار مو (۲۰۰ یا ۳۰۰ میکرون معادل ۰.۲ یا ۰.۳ میلی‌متر) که به زیر پوست فرستاده، به بافت‌های عمقی تابیده می‌شود. لیزر به صورت انتخابی، به تجزیه‌ی چربی‌ها و بازآرایی اسکلت پروتئینی بافت می‌پردازد.

میکروفیبر بسیار نازک در هنگام عبور از لایه‌های پوست، با هدایت مسیر لیزر به سمت محل مورد نظر جراح، پرتو لیزر را بر روی بافت‌های عمقی پوست متمرکز می‌کند. نتیجه‌ی تابش لیزر شامل موارد زیر است:

  • لیزر با سرعت بسیار زیادی چربی‌سوزی موضعی یا همان لیپولیز را تحریک می‌کند. شل شدگی، چین و چروک و افتادگی پوست می‌تواند ناشی از تجمع اندک چربی‌ها در زیر پوست باشد.
  • این روش می‌تواند افتادگی‌های کم تا ملایم پوست در ناحیه‌ی گردن، صورت و بازوها را درمان کند.
  • لیزر با ایجاد شرایط خاصی در لایه‌ی میانی پوست، باعث القای تولید و بازآرایی کلاژن‌های پوست می‌شود. رشته‌های پروتئینی کلاژن مسئول ایجاد قوام و استحکام بافت‌های بدن از جمله پوست هستند.
  • سلول‌های پوستی در بستره‌ای به نام ماتریکس خارج سلولی قرار گرفته‌اند که حاوی پروتئین‌ها است و فعالیت‌های خاصی را انجام می‌دهد. اندولیفت باعث تحریک و فعال شدن واکنش‌های سوخت و سازی در ماتریکس خارج سلولی می‌شود که وضعیت زیبایی و شادابی پوست را بهبود می‌بخشد.
  • در اثر برخورد امواج لیزر با بافت‌های بدن، انرژی نوری به انرژی گرمایی تبدیل می‌شود. با گرم شدن بافت، بدن تلاش می‌کند تا دمای بافت را کاهش بدهد که این کار را با رگ‌زایی و افزایش خونرسانی انجام می‌دهد. به این ترتیب غذارسانی به پوست بهتر شده و ترمیم پوستی اتفاق می‌افتد.
  • تحریک چربی‌سوزی و همچنین بازآرایی عناصر بافتی در پوست، باعث کاهش حجم بافت چربی و بافت لنفاوی می‌شود. این دو از مهمترین عوامل افتادگی و شل شدن پوست هستند.
  • اندولیفت باعث هم تراز شدن یا کانتور و همچنین سفت شدن پوست می‌شود.
تاثیر اندولیفت
تاثیر اندولیفت

 عملکرد لیزر اندولیفت به زبان ساده

دستگاه لیزر استفاده شده در اندولیفت با تولید، تقویت و متمرکز ساختن پرتوهای نوری که انرژی یکسانی دارند، باعث تغییراتی می‌شود که در بالا توضیح دادیم. لیزر با تخریب انتخابی و خاصیت فوتوترمیک (گرمایش نوری) اثر خود را بر بافت پوست می‌گذارد. این اساس کار لیزر است، اما چه ‌گونه این کار را می‌کند؟

طول موج پرتوی لیزر استفاده شده در دستگاه اندولیفت، ۱۴۷۰ نانومتر است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده‌ی آمریکا برای درمان موضعی ذخایر بافت چربی تایید شده است.

فیزیک نور به زبان ساده

نور سفید یا زرد که از خورشید یا لامپ‌های منزل ما منتشر می‌شود، حاوی چندین و چند اشعه‌ی نوری با طول موج‌ها و رنگ‌های مختلف است. در واقع آن چیزی که باعث رنگی شدن یک پرتوی نور می‌شود، طول موج منحصر به فرد آن است. مثلاً اگر طول موج یک پرتو نور حدود ۵۰۰ نانومتر باشد، ما آن را به رنگ بنفش می‌بینیم.

نور لامپ یا خورشید اشعه‌هایی با طول موج حدود ۵۰۰ تا ۷۵۰ نانومتر دارند. یعنی ترکیبی از ۷ رنگ رنگین کمان که همه ما به خوبی با آن آشنا هستیم. کمترین طول موج مربوط به رنگ بنفش و بیشترین مربوط به رنگ قرمز است. این اشعه‌های رنگی به اجسام برخورد می‌کنند. بخشی از آن‌ها جذب جسم شده و بخشی هم بازتاب می‌شود. وقتی ما یک جسم را به رنگ بنفش می‌بینیم، یعنی طیف‌های رنگ قرمز جذب جسم شده‌اند و طیف‌های بنفش بازتاب پیدا کرده‌اند.

عملکرد لیزر اندولیفت

هر جسمی بسته به ویژگی‌های فیزیکی، اشعه‌هایی با طول موج‌های مختلف را جذب می‌کند. مثلاً به خوبی می‌دانیم که رنگ سیاه (که همه‌ی طیف‌های رنگی را جذب می‌کند) نسبت به رنگ سفید (که همه‌ی طیف‌های رنگی را بازتاب می‌کند) در برابر نور خورشید بیشتر گرم می‌شود. پس اشعه‌های نوری انرژی دارند و اگر جذب یک جسم شوند، این انرژی را به جسم منتقل می‌کنند که در مورد نور خورشید باعث گرم شدن جسم می‌شوند. مثلاً در گیاهان، نور جذب رنگدانه‌هایی به نام سبزینه می‌شود که انرژی نوری را به انرژی زیستی تبدیل کرده و از آن برای فتوسنتز استفاده می‌کنند.

در اندولیفت جسم مورد نظر ما بافت چربی و بافت پیوندی موجود در لایه‌های پوست است. پوست ما از نظر بافت شناسی سه لایه دارد: اپیدرم (روپوست)، درم (لایه میانی) و زیرپوست (هیپودرم). لایه‌ی میانی و زیرپوست حاوی بافت پیوندی، رشته‌های کلاژن، چربی، عروق خونی و اعصاب هستند.

قبل و بعد از اندولیفت
عکس تاثیر اندولیفت

چربی و اجزای مورد هدف در بافت پیوندی (همانند تمام اجسام دنیا) اشعه‌های نور با طول موج خاصی را جذب و باقی را بازتاب می‌کنند. طول موجی ۱۴۷۰ نانومتر که در دستگاه اندولیفت استفاده می‌شود، توسط این‌ چربی و بافت پیوندی جذب شده و دمای موضعی آن‌ها را افزایش می‌دهد؛ در عین حال، سایر بافت‌ها آسیبی نمی‌بینند. در واقع در اندولیفت از پرتوی نوری استفاده می‌کنیم که تنها روی بافت‌های هدف ما اثر بگذارد.

مزیت‌های اندولیفت

  • بدون برش
  • امنیت بالا و کم عارضه
  • تنها یک جلسه‌ی درمانی نیاز دارد
  • زمان بهبودی بعد از عمل بسیار کوتاه بوده یا نیازی نیست
  • بدون نیاز به بی‌هوشی
  • هزینه‌ی کم نسبت به سایر روش‌های لیفتینگ صورت
  • بدون خونریزی و ایجاد خونمردگی
  • دقت بالا

ویژگی مهم اندولیفت: حداقل تهاجم

اساس کار اندولیفت مشابه شیوه‌ی درمانی دیگری به نام لیزر لیپولیز است که برای از بین بردن بافت چربی در نواحی بزرگ‌تر مثل شکم استفاده می‌شود. در لیزر لیپولیز از لوله‌ی فلزی باریک (کانولا) استفاده می‌شود که در روش اندولیفت حذف شده و جای آن را میکروفیبر بسیار نازکی گرفته است. قطر میکروفیبر ۲۰۰ یا ۳۰۰ میکرون است، دقیقاً به اندازه‌ی ضخامت یک نخ خیاطی نازک. البته میکروفیبرها با ضخامت‌های دیگر هم وجود دارند که ممکن است بسته به محل درمان، مورد استفاده قرار بگیرند. این روش درمانی کاملاً سرپایی بوده، بدون نیاز به بی‌هوشی و همچنین بدون ایجاد برش انجام می‌شود.

به طور کلی روش‌های درمانی پزشکی دارند به سمت کم‌تهاجمی شدن می‌روند. اما چرا روش‌های کم‌تهاجمی بهتر هستند؟

  • نیازی به بی‌هوشی عمومی ندارند. یکی از خطرات تمامی عمل‌های جراحی بی‌هوشی عمومی است که شامل سکته و مرگ هم می‌شود.
  • زمان درمان کوتاه‌تر از جراحی است. برای عمل‌های جراحی گاهی لازم است روز قبل یا صبح همان روز به کلینیک یا بیمارستان بروید و بستری شوید. گاهی ساعت‌ها باید منتظر خالی شدن اتاق عمل باشید. عمل‌های جراحی معمولاً یک یا چند ساعت طول می‌کشند. مثلاً اندولیفت برای بخش کوچکی از صورت در حد ۱۰ دقیقه و برای کل صورت حدوداً نیم تا یک ساعت زمان می‌برد.
  • خطرات و عوارض کمتری دارند. تمام عمل‌های جراحی با خطراتی همراه هستند. پیش از این که تیغ جراحی با بدن شما برخورد کند، خطر مرگ در اثر حساسیت به داروی بی‌هوشی وجود دارد. عوارض عمل‌های جراحی هم بیشترند. عفونت‌ها، خونریزی، باز شدن بخیه و موارد این چنینی، با وجود این که چندان شایع‌ نیستند، ولی در برخی از بیماران مشاهده می‌شوند.
  • برگشت پذیر هستند. عمل‌های جراحی زیبایی برگشت پذیر نیستند. حتی برخی از آن‌ها قابل ترمیم هم نیستند. روش‌هایی کم‌تهاجمی مانند هایفوتراپی، اندولیفت و کربوکسی تراپی، اثرات نسبتاً بلند مدتی دارند اما نهایتاً برگشت پذیرند. باید توجه داشته باشید که با تمام پیش‌بینی‌های انجام شده، شاید بعد از جراحی لیفت صورت، ظاهر خود را نپسندید.
  • زمان بهبودی کوتاه‌تری دارند. ۲ روز بعد از اندولیفت می‌توانید به فعالیت روزمره خود بازگردید و نتایج درمان بلافاصله قابل مشاهده است. در مورد جراحی لیفت صورت، ۲ هفته‌ای طول می‌کشد تا بتوانید نتایج اولیه درمان را ببینید.

اثرات اندولیفت

با استفاده از روش اندولیفت می‌توان در بخش‌های عمقی یا سطحی پوست، تخریب‌هایی انتخابی و کنترل شده انجام داد که باعث تشکیل شبکه‌ای موقت از بافت فیبروز می‌شود. زمانی که بافتی از بدن آسیب ببیند، بافت پیوندی فیبروزی جایگزین آن می‌شود تا ترمیم بافت به مرور زمان تکمیل گردد. ایجاد بافت فیبروزی، باعث تحریک کلاژن سازی و بازآرایی اسکلت پوستی شده که موجب جوانسازی پوست می‌شود.

همانطور که گفتیم، تخریب انتخابی پرتو لیزر «پایه و اساس اندولیفت» است. در واقع لیزر بدون این که به بافت‌ها، سلول‌ها، اعصاب و عروق خونی اطراف آسیبی وارد کند، اثرات زیر را برجای می‌گذارد:

  • باعث تخریب و خروج چربی از بافت‌های موضعی می‌شود که به آن‌ لیپوامولوسیون می‌گویند.
  • پوست منطقه‌ی تحت درمان به سرعت سفت و لیفت می‌شود.
  • به لطف تولید و بازآرایی رشته‌های کلاژن در محل درمان، اثرات اندولیفت تا بلند مدت باقی می‌مانند. ماندگاری درمان اندولیفت تقریباً با روش لیفت با نخ (یکی از روش‌های جراحی لیفتینگ) یکسان است ولی عوارض و خطرات آن را ندارد. همچنین منطقه‌ی تحت درمان تا ماه‌ها بعد از اندولیفت، به ترمیم و بهبود خود ادامه می‌دهد. یعنی وضعیت پوست روز به روز بهتر هم می‌شود.

اثرات جوانسازی با اندولیفت

کاربردهای اندولیفت

روش اندولیفت بیشتر از همه برای درمان کم‌تهاجمی و بدون جراحی افتادگی پوست در زیر پلک‌های پایینی، نواحی چانه، غبغب، گردن، خط فک، گونه‌ها و اطراف دهان استفاده می‌شود. به طور کلی هرجایی که نیاز به برطرف کردن افتادگی یا شلی پوست وجود داشته باشد، اندولیفت در درمان آن ناحیه موثر است.

  • آقایان و خانم‌ها می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند.
  • اندولیفت بیشتر بر روی صورت و گردن انجام می‌شود؛ اما از آن می‌توان برای لیفت پوست دور ناف، داخل ران، بازو، زانو، مچ پا، باسن و لگن هم استفاده کرد.
  • می‌توان در کنار اندولیفت از سایر روش‌های جوانسازی پوست هم استفاده کرد و مشکلی از این بابت وجود ندارد. مثلاً ترکیب اندولیفت با هایفوتراپی می‌تواند بسیار موثر و مفید باشد.

سوالات متداول در مورد جوانسازی با اندولیفت


  • چند جلسه درمانی باید انجام شود؟

این که به چند جلسه‌ی درمانی نیاز دارید، بستگی به شرایط پوست شما دارد. در مورد این موضوع بهتر است نظر پزشک متخصص را جویا شوید؛ ولی در بیشتر موارد یک جلسه‌ی درمانی کفایت می‌کند. اگر نتایج اندولیفت نیاز به بهبود داشته باشند، در طول یک سال آینده می‌توانید یک جلسه‌ی درمانی دیگر هم داشته باشید.

  • آیا اندولیفت بهترین روش جوانسازی پوست است؟

اندولیفت قطعاً یکی از موثرترین و کم‌خطرترین روش‌های جوانسازی پوست است؛ اما نمی‌توان گفت که برترین روش است. مثلاً روش‌ کربوکسی تراپی برای درمان خطوط ریز صورت بسیار موثر است ولی برای چین و چروک‌های عمیق، استفاده از هایفوتراپی توصیه می‌شود. یا شاید تزریق ژل برای جوانسازی پوست شما، مناسب‌تر از اندولیفت باشد. پزشک متخصص با بررسی علت چین و چروک، افتادگی و شل شدگی پوست، می‌تواند بهترین روش جوانسازی را به شما توصیه کند.

  • عوارض جانبی اندولیفت چیست ؟

روش اندولیفت به دلیل کم‌تهاجمی بودن عوارض بسیار کمی دارد. عوارض شدید وجود ندارند، عوارض خفیف به ندرت مشاهده می‌شوند و بیشتر عوارض جزو روند طبیعی بهبود و ترمیم پوست بعد از درمان به شمار می‌آیند. به طور کلی زمانی شاهد وقوع عوارض جانبی هستیم که اندولیفت در مراکز نامعتبر انجام شود. کمی تورم، قرمزی یا کبودی از جمله عوارض طبیعی اندولیفت هستند که پس از چند روز کاملاً ناپدید می‌شوند.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 322 views بار دسته بندی : جوانسازی پوست ، حتما بخوانید تاريخ : 2 آگوست 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.